Logi – två boendealternativ

Sjöbredareds Gård ligger på västra sidan av sjön Tolken, och omges av vackra trädgårdar, fält och lövskogar. Omgivningarna och bebyggelsen karaktäriseras av ett klassiskt svenskt levande jordbrukslandskap.

På Sjöbredareds Gård bedrivs ett aktivt jord- och skogsbruk. Gården ligger ca 15 minuters bilfärd från Ulricehamn, ca 20 minuter från Borås och ca 50 minuter från Göteborg. Besöker ni oss under slutet av sommaren finns det stor chans att ni kan besöka vår gårdsförsäljning för att kunna ta del av gårdens egenproducerade grönsaker, där främst sockermajs är en uppskattad vara.

Gården har sitt ursprung från 1600-talet och de ursprungliga mangårdsbyggnaderna har sina ursprung från 1700-talet.

Två boenden

Flygeln

Gårdens båda flygelbyggnader hyrs idag ut för boende, den västra flygelbyggnaden ”Flygeln” (Hus med två sovrum) omfattar ett helt boningshus om ca 130 kvm fördelat på två sovrum, vardagsrum, övre hall/vardagsrum, kök, glasveranda, altan, dusch/toalett, kakelugn samt källare med tvättrum. Den östra flygelbyggnaden ”Magasinet” (Studio delux) erbjuder en fantastisk utsikt över sjön och inrymmer en nyrenoverad våning med kök, vardagsrum, bad, dusch, toa, sovrum, eldstad samt balkong och terrass.

Flygeln

Den västra flygeln erbjuder boende för 6 personer dock går det naturligtvis att komplettera med enklare gästsängar då yta för detta finns. I detta boende ordnar hyresgästen med egna sänglinnen och handdukar. Det går även bra att hyra detta mot en extra avgift. Meddela i sådant fall så ordnar vi så det är klart tills ni anländer.

I den östra flygeln finns en king-size säng samt en bra bäddsoffa för två personer. Även ytterligare en bäddsoffa finns för ytterligare en person. I detta boende ingår sänglinnen samt handdukar.

Frukostkorg erbjuds mot extra kostnad för båda boendena, meddela oss i tid om detta önskas!

Båda boendena erbjuder naturligtvis gratis WiFi och parkering. Vi tillåter inte husdjur eller rökning inomhus på grund av hygieniska och allergiska anledningar.

Omgivningen

Omgivande landskap består av åker- och odlingslandskap blandat i en löv- och barrskog. Promenadstigar finns uppmärkta för den som önskar en avkopplande promenad. Fina cykelturer erbjuds på före detta asfalterade banvallar samt mindre vägar i närliggande omgivning.

På vintern erbjuder Ulricehamn ett av Sydsveriges bästa utförs- och längdskidområden.

Sjön Tolken erbjuder ett bra fiske året runt, där gösfisket är årets höjdpunkt. Fiskekort finns att köpa i närbutiken, Tolkabro, 6 km bort. Roddbåt och kanot finns att hyra från oss på gården. Gårdens vedeldade bastu ligger vid egen sjökant och kan hyras.

Gårdens goda läge, med påfart till motorväg ca 5 km bort, gör att det är enkelt och smidigt att ta sig ut på landsbygden.

En vistelse på Sjöbredareds Gård är ett sätt att uppleva den svenska landsbygden vilken inkluderar, harmoni, tystnad, skönhet samt en ren miljö.

För oss är det viktigt att Du som gäst får en genuin upplevelse och känner dig välkommen.

Varmt välkomna!

/Familjen Öhlund