Aktuellt på Sjöbredareds Gård

 

23aug 2014

Färsk majs går att tillaga på många vis, men vi har genom åren fått en favorit. Ibland är de enklaste tillagningsmetoderna de godaste och dessa färska primörer till majskolvar är lika goda till mellanmål som fin middag. Koka upp en stor kastrull vatten och sänk ned de rensade majskolvarna en efter en. Låt dem ligga i […]

20aug 2014

Efter en sommar full av sol och värme kan vi med glädje konstatera att majsen nästan är sötare och krispigare än någonsin! Det firar vi med att öppna det traditionsenliga majsståndet på vägen utanför gården. Välkomna!

16aug 2014

Nu äntligen har vi skördat säsongens vackra lök – gul som röd. Nyupptagen läggs den för att torka och slutligen få blasten avskuren innan den erbjuds till Dig. Kika förbi majsståndet vid vägen och se vad dagens skörd erbjuder. Som vanligt är det självbetjäning som gäller. Ärlighet vara längst!